ახალი კარტოფილის ნივრით

მასალა:

წვრილი ახალი კარტოფილი – 1კგ;

ნიორი – 1 თავი;

ზეთი – 2 ს/კ;

პიტნა – რამოდენიმე ღერო;

ლიმნის წვენი – 1 ს/კ;

მარილი და პილპილი გემოვნებით;

მომზადება:
<br />
გავრეცოთ კარტოფილი კარგად

მოვათავსოთ ღრმა ტაფაში დავასხათ მდუღარე და მაღალ ცეცხლზე 10 წუთი ვხარშოთ.

კარტოფილი რბილი რომ გამოვიდეს და კანი კი ხრაშუნა, რომ მოიხარშება კარგად გავამშრალოთ კანი.

კარტოფილი ძალიან ცოტათი გავჭყლითოთ, რომ ზეთი და სხვა წვენებმა შეაღწიოს გულში.მოვათავსოთ კარტოფილი ისევ ღრმა ტაფაში დავაყაროთ მარილი, პილპილი, პიტნა, დავასხათ ზეთი და მოვაწყოთ ნივრის კბილები, შვწვათ მაღალ ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ ხრამუნა კანი არ გაუხდება, ზემოდან მოვასხათ ლიმნის წვენი, არ დაგავიწყდეთ კარტოფილის გადაბრუნება და მორევა.

ეს კერძი ძალიან კარგია ნებისმიერ ხორცთან გარნირად.

Advertisements

One comment on “ახალი კარტოფილის ნივრით

კომენტარის დატოვება

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  შეცვლა )

Connecting to %s